Brazilska maderoterapija za brze i trajne rezultate oblikovanja tijela

07.09.2020

Maderoterapija je veoma učinkovita u borbi protiv celulita da nije ni čudo što je postala toliko popularna. Još veći hit u svijetu, a polako i kod nas, je brazilska maderoterapija. Razlog tome je što su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, nije potrebno čekati 10 tretmana kako bi se vidjeli stvarni rezultati.

 

Što je uopće maderoterapija i kako djeluje

 

Klasična maderoterapija je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a u kojem se za izvođenje masažnih pokreta koriste posebni masažeri izrađeni isključivo od drveta. Iako žene uglavnom odlaze na ovu vrstu tretmana radi uklanjanja celulita, masaža drvenim valjcima također može biti korisna kod bolova u leđima i detoksikacije općenito. Masaža se radi drvenim masažerima ili valjcima te sam naziv tretmana potječe od španjolske riječi “madera” što znači “drvo”. Kao što smo rekli, ovaj tretman ima različite primjene, a mi ćemo se osvrnuti na razbijanje celulita.

 

Ono što maderoterapiju čini učinkovitom kod uklanjanja celulita je stimulacija limfnog sustava koji je odgovoran za izbacivanje toksina iz tijela. Kada limfni sustav oslabi zbog loših životnih navika, loše prehrane i nedovoljnog kretanja, a toksini su zarobljeni u tijelu, limfa ne obavlja protok toksina i loših tvari iz organizma. Kad kažemo toksini, mislimo na sav višak koji smo na ovaj ili onaj način unijeli u tijelo. Prekomjerna masnoća, višak šećera i višak aditiva u hrani također ulaze u organizam i ostaju zarobljeni u našem tijelu te u sinergiji stvaraju masne slojeve na površini kože slične korici naranče, a koje zovemo celulit.

 

Zato je stimulacija limfnog sustava izuzetno važan korak kada se pokušavamo riješiti ove mnogim ženama noćne more, a anticelulitna masaža valjcima ima upravo tu ulogu – potiče limfni protok ravnomjernim, ritmičkim pokretima i svojevrsnom limfnom drenažom. Maderoterapija također aktivira metabolizam i tijelo počinje brže raditi na uklanjanju masnih naslaga, toksina i celulita. Postoji nekoliko vrsta maderoterapije, a najčešće je riječ o drugačijoj tehnici ili alatima pa ovisno o tome i drugačijim rezultatima iste. U svijetu je sve popularnija brazilska maderoterapija jer daje brze i dugotrajne rezultate

 

Kako se brazilska maderoterapija razlikuje od klasične maderoterapije

 

Brazilska maderoterapija se ne radi oklagijama ili valjcima, već s drvenim čašicama. Način rada je potpuno drugačiji i prilikom masaže djelujemo u duboke slojeve tkiva te aktiviramo stanice iznutra. Još jedna prednost brazilske u odnosu na klasičnu maderoterapiju je što s ovom vrstom tretmana možemo obraditi dijelove tijela koje zbog same anatomije tijela nismo mogli.

 

Masne naslage na području leđa, trbuha, unutarnje strane bedara, kao i jahače hlače odlaze u nekoliko tremama. Nakon svakog tretmana vidi se velika promjena na cijelom području koje tretiramo.

 

‘Sužava se struk, zateže koža, izbacuju toksini, višak vode i celulit, a cijelo tijelo se preoblikuje. Najvažnije je da su i rezultati brži i bolji i to za šest puta u odnosu na klasičnu maderoterapiju‘, kaže naša edukatorica Ilonka Kurtanjek Vicković.

 

Pratite našu Facebook stranicu i Instagram jer uskoro ćemo najaviti termine tečajeva.