Mineralni puder koji je proglašen najboljim – saznaj sve o njemu

30.11.2023

Mineralni puder Pandhy’s je proglašen najboljim u sklopu natječaja Best of Beauty 2023 i dobitnik nagrade GRAZIA BEAUTY AWARDS.

Ova nagrada je od velikog značaja jer su upravo čitateljice i korisnice ovog pudera svojim glasovanjem odlučile da je Pandhy’s mineralni puder zaslužio priznanje u kategoriji mineralni make-up.

 

pandhys mineralni puder, mineralni makeup

 

 

Sastav mineralnog pudera

Dok neki tvrde kako je mineralni puder samo onaj koji sadrži prirodne minerale, kozmetičke tvrtke često mineralnima označavaju čak i tekuće pudere koji sadrže samo manji dio minerala. Stoga i skupocjeni ‘mineralni’ puderi mogu sadržavati talk, gluten, silikone, konzervanse, parfeme, bizmut oksiklorid i borijev nitrid. Riječ je o sastojcima koji mogu izazvati crvenilo i alergijske reakcije ili proširuju pore.

 

Pandhy’s mineralni puder je 100% prirodan i ne sadrži konzervanse, umjetna bojila i mirise. U sastavu pudera su prirodni, ručno prešani minerali: titan dioksid, iron oksid, mica, ultramarine blue, a može sadržavati i cink oksid. Samim time je rok trajanja ovog mineralnog pudera neograničen. 

 

Specifičnost minerala je ta da se ne upijaju u kožu i ne zatvaraju pore, neutralni su, osiguravaju dobro prekrivanje. Minerali djeluju kao fizička barijera protiv UV zraka pa ujedno omogućavaju i određenu dozu SPF zaštite. Upravo je mineralni puder Pandhy’s idealan za ljeto je se ne skida prilikom znojenja i može trajati i do 12 sati.

 

mineralni puder, pandhys puder

 

Kome je namijenjen mineralni puder

Mineralni puder je namijenjen je svim tipovima kože, a zbog svog sastava se posebno preporučuje problematičnoj i osjetljivoj koži. Kod suhe kože je preporuka da ga se prije nanošenja pomiješa s uljem za lice ili kremom kako bi postao još elastičniji te lijepo prionuo na koži.

 

Pandhy’s mineralni puder je hipoalergen i ne uzrokuje kožne iritacije jer ne sadržava teške metale, ulja, silikone, parfeme, konzervanse i druge potencijalno nepoželjne sastojaka. Pošto ovaj puder ne zatvara pore te djeluje blagotvorno na stanja kože kao što su rosacea i akne pa možemo reći da ujedno njeguje kožu.

 

Saznaj više o nanošenju mineralnog pudera Pandhy’s na aknoznu kožu

 

ljeto,puder, njega kože, mineralni puder

 

Po čemu se mineralni puder razlikuje od ostalih pudera

Titan dioxid koji je u sastavu mineralnog pudera, štiti kožu od pojave fotopigmentacija, prijevremenih bora i akni. Osim što je Pandhy’s mineralni puder zdravija solucija u odnosu na druge komercijalne – klasične pudere, ujedno daje prirodniji izgled.

Minerali se ne upijaju u kožu nego se izvrsno stapaju s prirodnim tenom, a uz pravilno nanošenje mineralnog pudera daje jako dobro prekrivanje nedostataka i nesavršenosti. 

 

Odlično je što se Pandhy’s mineralni puder, za razliku od ostalih pudera, može koristiti i nanositi na više načina. Može se koristiti kao:

  • podloga – direktno na kremu
  • kao puder za učvršćivanje šminke – kao završni korak u dnevnoj beauty rutini
  • samostalno kao puder (u prahu ili tekući kada se pomiješa s uljem ili kremom) – njeguje kožu te osigurava ujednačenu i prirodnu boju tena

Kako se nanosi mineralni puder

Pandhy’s mineralni puder se može nanositi na dva načina. Ako ga nanosimo u formi praha, tada koristimo gustu četkicu ili kist te nanosimo direktno na lice koje smo ranije očistili i na njega po potrebi nanijeli kremu, serum ili ulje koje inače koristite.

 

Prah se nalazi u posudici s poklopcem, a za jedno nanošenje je dovoljno jednom do dva puta otresti malo praha u vanjski poklopac. Kada se krema dobro upije, uz pomoć kista s tanjim i gušćim vlaknima puder se nanosi na kožu uz lagane, dugačke pokrete četkicom preko cijelog lica. Zatim se na čelu rade pokreti češljanja, a ispod i oko očiju pokreti polukruga. Na dijelovima oko nosa i brade se puder nanosi uz kružne pokrete četkicom. Prvo se započinje s malom količinom pudera te nanosi do željenog rezultata.

 

Video o nanošenju Pandhy’s mineralnog pudera

 

Ako više volite tekući puder dovoljno je da mineralni puder pomiješate s dnevnom kremom ili prirodnim uljem. Količina kreme ovisi o njenoj konzistenciji, a za jedno nanošenje pudera bit će dovoljne tri do četiri kapljice ulja. Nakon što se krema ili ulje dobro promiješaju s mineralima, nanose se kao i klasični tekući puder.

 

4 tajne za savršeno nanošenje mineralnog pudera

 

mineralni puder, nanošenje mineralnog pudera

Koje nijanse mineralnog pudera su dostupne

Nijansa mineralnog pudera koju ćete odabrati ovisi o podtonu kože. Ako niste sigurno koji je podton vaše kože, uvijek nam možete poslati fotografiju svoj lica bez makeu-upa, snimljenu na dnevnom svjetlu.

 

Niže su nazivi nijansa i objašnjenje za koji podton kože je koja nijansa.

nijanse mineralnog pudera, mineralni puder

 

Pojašnjenje za nijanse:
Teporah – žuti podton kože
Sandra – srednje žuti podton kože
Claire – svijetliji ton s ružičastim podtonom
Tan girl – srednje tamni ton sa crvenkastim podtonom kože
Canela – tamni zagasiti maslinasti ton sa žućkastim podtonom
Paula – svijetli žućkasti podton
Amy – jako svijetli ružičasti podton

 

Dodatne informacije: palmaris@zg.t-com.hr ili 098 800 161