Kombinacija tretmana za konačni obračun s celulitom

02.03.2023

Žena koja nema celulit je sretna, a ona koja pobijedi borbu s njim je još sretnija.

S druge strane, žena koja ima celulit i ne vidi u tome nikakav problem – ne bi trebala gubiti vrijeme na ovaj tekst 🙂

 

Celulit nastaje kao kombinacija čimbenika

 

Celulit se ipak većini žena ne sviđa, iako je sasvim prirodna pojava. Nastaje zbog gomilanja tekućine i masnoća u potkožnom tkivu, a uslijed poremećenog metabolizma tvari i njihovog izlučivanju u obliku masnih kiselina u krvotok, što dovodi do deformacije i otežanog krvnog i limfnog protoka.

 

Uzročnike nastanka celulita možemo tražiti i u genetskim predispozicijama, u sastavu vlakana u površinskom sloju potkožja, u hormonalnim promjenama, kao i u samom načinu života. Genetiku ne možemo mijenjati, ali način tj. stil života možemo. Ako znamo da nezdrava prehrana, nedovoljna tjelesna aktivnost, stres, dehidracija itekako mogu nepovoljno utjecati na metabolizam i nastanak celulita, tada smo svjesni da celulit možemo pobijediti.

 

celulit, masaža, maslac

Prvi korak u borbi s celulitom

 

 

 

Poznavajući  procese u tijelu koji se odvijaju kod nastanka celulita, dolazimo do zaključka da za njegovo uspješno uklanjanje prvo moramo uspostaviti ravnotežu među funkcijom razgradnje hranjivih tvari i funkcijom izlučivanja njihovog viška.

 

U kozmetičkom salonu sa specijalnim metodama, tehnikama i preparatima možemo pomoći tako da:

  • stimuliramo mikrocirkulaciju i protok limfe
  • aktiviramo razgradnju masnih stanica
  • pomognemo kod obnove veznog tkiva
  • povećamo elastičnost i čvrstoću kože
  • potaknemo proizvodnju kolagena i elastina

 

Kada potaknemo tijelo da se samo riješi celulita, moramo mijenjati način života:

  • zdravo se hraniti
  • riješiti se štetnih navika – pušenje, alkohol, …
  • piti dovoljno tekućine – najbolje vodu ili čaj bez šećera, a nikako gazirana pića ili sokove
  • tjelesna aktivnost treba biti dio svakodnevice

 

maderoterapija, mršavljenje, celulit

 

Iskustvo pokazalo: Kombinacija ovih tehnika donosi rezultate

 

Na temelju bogatog iskustva u praksi, koje govori da najbolje rezultate u kozmetičkom salonu postižemo kombinacijom više tehnika i različitim preparatima s anticelulitnim djelovanjem, osmislili smo ANTICELULITNU MASAŽU Body architect cupping. Riječ je o spoju anticelulitne masaže i drenaže s vakuumskim čašicama.

 

Već samom masažom poboljšavamo prokrvljenost i pospješujemo protok limfe, a ako je ona i ugodna, smanjuje se izlučivanje stresnoga hormona koji je jedan od uzročnika nastanka celulita. Uporabom specijalne masažne kreme jačamo proces razgradnje masnoća i uklanjanja vode i toksina. Masažom poboljšavamo i sposobnost kože za preuzimanje drugih aktivnih sastojaka iz preparata, koji vrlo intenzivno aktiviraju anticelulitne procese.

 

Ako masaži dodamo drenažu uz pomoć cupping čašice, učinkovitije ćemo smanjiti obujam, te izdrenirati i izbaciti višak tekućine u vrlo kratkom roku. Nakon kombinacije ova dva tretmana koža će biti zaglađena i baršunasta, čvrsta i zategnuta.

 

Za vidljivi rezultat u pravilu je potrebno od 6 do 12 tretmana i to dva puta tjedno. I što je najbolje, Body architect cupping se može kombinirati  s nekim drugim anticelulitnim tretmanima ili uređajima u salonu.

 

Preparati s anticelulitnim djelovanjem

 

Ovdje je potrebno naglasiti kako je iznimno važno da se pri anticelulitnoj masaži Body architect cupping, ali i općenito anticelulitnim tretmanima koriste prirodni preparati jer omogućuju koži da diše. Nikako se se ne bi trebala koristiti obična ulja za masažu jer većina njih sadrži Paraffinum liquidum koji stvara nepropusni sloj na koži te ništa ne može prodrijeti u kožu ni van nje.

 

BB Maslac za tijelo zbog svog prirodnog sastava koji uključuje i eterična ulja (karite maslac, eterična ulja, đumbir, niaouli ulje, eukaliptus, cimet, muškatni oraščić i bosiljak) prodire dublje u kožu te topi masne naslage. Idealan je za anticelulitne tretmane te smanjenje celulita i strija, a omogućuju lakše čišćenje cijelog organizma od viška vode, toksina i otpadnih produkata.

 

BB tonizirajući maslac protiv celulita i strija

 

Pandhy’sov Kofeinski gel je također pomoćnik u anticelulitnom tretmnanu, a zapravo je riječ o šećernom gelu s 2 posto kofeina koji drenira i razgrađuje masnoću. Zbog male molekule glukoze koja mu služi kao prijenosnik, kofein može ući direktno u masnu stanicu i otopiti ju. Aktivni sastojci su glukoza, voda i 2% kofeina. Primjerice, jedna šalica Espresa sadrži 0,002% kofeina. Uz masažu kofeinskim gelom vidno se poboljšava tekstura kože, a ona postaje baršunasto mekana. Uz to se gube i centimetri – u nogama, struku i trbuhu. 

 

Pandhy’s Šećerni gel sa kofeinom

 

Više o samom protokolu i primjeni Anticelulitne masaže Body architect cupping saznajte na našem seminaru. Za više informacija javite se na palmaris@zg.t-com.hr