Vodič za potpore Grada Zagreba za kozmetičare + prijedlozi

23.01.2021

Objavljene su informacije za potpore Grada Zagreba. I ove godine, točnije 20. siječnja je raspisan natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti.  Zahtjevi za dodjelu sredstava se podnose u roku 30 dana od dana objave Javnog natječaja na internetskoj stranici Grada Zagreba, dakle do 20.2.2020. Niže pročitajte kriterije te naše prijedloge kako iskoristiti sredstva.

Kriteriji za dodjelu potpore za kozmetičke salone

Korisnici potpore Grada Zagreba su i kozmetički saloni – kao deficitarne djelatnosti, a moraju ispuniti sljedeće kriterije:
 • poboljšanje uvjeta rada radionice
 • broj zaposlenih
 • edukacija naučnici / učenici na stručnoj praksi / osobe na stručnom osposobljavanju;
 • ostvarena priznanja, certifikati odnosno znakovi kvalitete
 • broj godina poslovanja
 • obiteljska tradicija
 • vrsta djelatnosti prema NKD 2007

Detaljan popis djelatnosti te koja dokumentacija je potrebna, možete pronaći u dokumentu objavljenom na web stranici Grada Zagreba.

Namjena sredstava potpore Grada Zagreba za kozmetičare

Sredstva koja Grad Zagreb dodjeljuje u sklopu natječaja se dobivaju za:
 • Nabavu opreme, alata i pribora koji je u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena
 • Nabavu inventara i unutarnje uređenje poslovnog prostora
 • Edukaciju (troškove zaposlenih, naučnika, učenika na stručnoj praksi i osoba na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa)
 • Promotivne aktivnosti (troškovi izlaganja na sajmovima, troškovi izrade promidžbenog materijala, marketinga i drugo)
 • Stjecanje certifikata kvalitete i znakova kvalitete
 • Stjecanje statusa tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.
Iznos prihvatljivih troškova za dodjelu potpore Grada Zagreba ne smije biti niži od 10.000,00 kuna tj. od najnižeg pojedinačnog iznosa potpore. Pravo na korištenje potpora se ostvaruje za tekuću kalendarsku godinu i samo za jednu djelatnost.
Najvišu pojedinačnu potporu u iznosu od 30.000,00 kuna ostvaruju podnositelji zahtjeva:
– s rješenjem kojim je utvrđeno svojstvo kulturnog dobra poslovnog subjekta, odnosno koji su preventivno zaštićeni ili imaju status tradicijskog/umjetničkog obrta,
– koji zapošljavaju osobu s invaliditetom (vlasnik zaposlen u poslovnom subjektu ili zaposleni radnik).
Pravo na korištenje potpora se ostvaruje za tekuću kalendarsku godinu i samo za jednu djelatnost. Dakle, ako imate kozmetički salon i još neku djelatnost, možete se prijaviti ili za jedno ili za drugo. Više o svim uvjetima i natječaju, možete pročitati ovdje.

Edukacije za kozmetičare u sklopu potpore Grada Zagreba

U sklopu objavljenog natječaja moguće je zatražiti sredstva za edukaciju, a važno je da su troškovi namijenjeni za tečajeve i seminare na kojim će djelatnici salona steći znanja i vještine vezane uz samu djelatnost.  Sredstva nije moguće trošiti za tečajeve i edukacije koje nisu u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena (npr. tečajevi stranih jezika, marketing, knjigovodstvo, informatički tečajevi i sl.) te stjecanja formalnog obrazovanja.
Tečajeve u organizaciji Pandhy’sa je moguće prijaviti za potporu, a osim stručnog znanja moguće je u sklopu plaćene edukacije osigurati Startni paket odnosno preparate za tretmane.
1. Tečaj depilacije šećernom pastom – tečaj traje jedan dan, a prvo ćete se upoznati sa proizvodima s kojima se depilira jer depilacija nije samo šećerna pasta već i priprema kože za depilaciju, te njega nakon depilacije. Edukatorica će vas također podučiti kako uštedjeti materijal kako bi vam rad sa Pandhy’s pastom bio što isplatljiviji i učinkovitiji. Više o edukaciji je na linku.

 

2. Pandhy’s Sugar Spa Basic – paket obuhvaća edukaciju o različitim tehnikama tretmana te masaža lica i leđa sa šećerom kao što su Sweet tretmani lica, Pro-age lifting masaža lica i Sweet healing detox masaža leđa. Detaljnije o paketu edukacija, čitajte ovdje.

 

3. Tečaj brazilske i klasične maderoterapije te tečaj maderoterapije lica – brazilska maderoterapija se radi drvenim čašicama, stvarajući pritom efekt vakuuma te više nalikuje limfnoj drenaži. Klasična maderoterapija tijela se radi drvenim valjcima i uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica, dok se maderoterapija lica izvodi se manjim rolerima (drvenim valjcima) te se tako stimulira krvotok, limfa te potiče se stvaranje kolagena i elastina u koži. Više o maderoterapiji čitajte ovdje.

 

4. Pandhy’s Derma Pin Pen – edukacija o microneedlingu na kojoj ćete imati priliku naučiti rukovati s derma pin penom koji ima funkciju obnavljanja kože, peglanja ožiljaka i sanacije flekova. Osim teorijskog i praktičnog dijela edukacije s derma pin penom, poklanjamo vam i edukaciju za BB glow by Pandhy’s. Oba seminara drži ista edukatorica. Više o tečaju i edukatorici saznaj na linku.
microneedling

 

Uz naše edukacije dobit ćete praktično znanje koje ćete moći odmah primijeniti  svom radu i povećati broj zadovoljnih klijenata i klijentica. Više o edukacijama i cijenama možete pogledati u rubrici Tečajevi na našoj web stranici:

Tečajevi

Nabava uređaja uz sredstva potpore Grada Zagreba

Ovim putem bi vam htjeli ukazati i na mogućnost da potporu Grada Zagreba možete iskoristiti za kupnju Pandhy’s beauty robota. Riječ je o multifunkcionalnom uređaju 6 u 1, a koji nudi mogućnost profesionalnog obavljanja velikog broja kozmetičkih tretmana. Beauty robot ima sljedeće funkcije:
1. Piling kože putem frimatora (posebnih četkica za piling kože)
2. Ultrazvuk za lice i tijelo kojim se pomoću sonde dubinski unose preparati, radi limfna drenaža, peglaju bore i rastapaju masne stanice
3. Iontoforeza ili galvanska struja kojom se pomoću iona ubacuju aktivne tvari pod kožu
4. Vakum sprej koji u obliku fine maglice raspršuje po koži sitne čestice aktivnih sastojaka
5. Vakum ventuze rade lifting i limfnu drenažu te obnavljaju kolagenska vlakna
6. Visoko frekventna struja vrši dezinfekciju kože nakon čišćenja lica i potiče mikrocirkulaciju
Cijena uređaja je  9.800,00kn, a popust za gotovinu je 10%. Ako su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, možete se javiti na 01 6528 618 ili  098 800 161 te na mail: palmaris@zg.t-com.hr. Možemo vam poslati dodatne prospekte ili na zahtjev održati prezentaciju robota.

uređaj za mehaničko čišćenje lica

 

Završna napomena za dobivanje potpore Grada Zagreba za kozmetičare

Za dobivanje potpore Grada Zagreba, potrebno je ispuniti zahtjev, a u slučaju nabave beauty robota i pohađanja naših edukacija (točka 5. u prijavi) pod točku 6. tj. Očekivane učinke, moguće je navesti povećanje konkurentnosti, očuvanje radnih mjesta, povećanje standarda poslovanja, inovativnost te povećanje prihoda.
 Kontakt:  01 6528 618 ili  098 800 161 te na mail: palmaris@zg.t-com.hr