Vodič za potpore Grada Zagreba za kozmetičare + prijedlozi

12.06.2019

Objavljene su informacije za potpore Grada Zagreba. I ove godine, točnije 10. lipnja je raspisan natječaj za dodjelu bespovratnih sredstava za provedbu Programa poticanja razvoja obrta, malog i srednjeg poduzetništva u Zagrebu.  Zahtjevi za dodjelu sredstava se podnose u roku 30 dana od dana objave Javnog natječaja na internetskoj stranici Grada Zagreba, dakle do 10.7.2019. niže pročitajte uvjete + naše prijedloge kako iskoristiti sredstva.

Uvjeti za dobivanje potpore za kozmetičke salone

Korisnici potpore Grada Zagreba su i kozmetički saloni – kao deficitarne djelatnosti, a prema uvjetima natječaja moraju:
 • Imati sjedište na području grada Zagreba, obavljati djelatnost za koju traže potporu na području grada Zagreba
 • Obavljati tradicijsku, deficitarnu ili proizvodnu obrtničku djelatnost s popisa navedenog u točki III.  Javnog natječaja
 • U poslovnom subjektu imati najmanje jednog (1) zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu (vlasnik ili jedan zaposlenik) najmanje tri mjeseca prije raspisivanja natječaja.
 • Ako se radi o novoupisanom obrtu isti mora imati upisan početak obavljanja obrta i imati najmanje jednog (1) zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu
  (vlasnik ili jedan zaposlenik).
 • U slučaju da se radio o novoosnovanom trgovačkom društvu isto mora imati najmanje jednog (1) zaposlenog na neodređeno vrijeme u punom radnom vremenu.

Namjena sredstava potpore Grada Zagreba za kozmetičare

Sredstva koja Grad Zagreb dodjeljuje u sklopu natječaja se dobivaju za:
 • Nabavu opreme, alata i pribora koji je u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena
 • Nabavu inventara i unutarnje uređenje poslovnog prostora
 • Edukaciju (troškove zaposlenih, naučnika, učenika na stručnoj praksi i osoba na stručnom osposobljavanju bez zasnivanja radnog odnosa)
 • Promotivne aktivnosti (troškovi izlaganja na sajmovima, troškovi izrade promidžbenog materijala, marketinga i drugo)
 • Stjecanje certifikata kvalitete i znakova kvalitete
 • Stjecanje statusa tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.
Iznos prihvatljivih troškova za dodjelu potpore Grada Zagreba ne smije biti niži od 10.000,00 kuna tj. od najnižeg pojedinačnog iznosa potpore.  Drugim riječima, najviši pojedinačni iznos potpore može iznositi 30.000,00 kuna godišnje, a najniži 10.000,00 kuna.
Najvišu pojedinačnu potporu u iznosu od 30.000,00 kuna ostvaruju podnositelji zahtjeva:
– s rješenjem kojim je utvrđeno svojstvo kulturnog dobra poslovnog subjekta, odnosno koji su preventivno zaštićeni ili imaju status tradicijskog/umjetničkog obrta,
– koji zapošljavaju osobu s invaliditetom (vlasnik zaposlen u poslovnom subjektu ili zaposleni radnik).
Pravo na korištenje potpora se ostvaruje za tekuću kalendarsku godinu i samo za jednu djelatnost. Dakle, ako imate kozmetički salon i još neku djelatnost, možete se prijaviti ili za jedno ili za drugo. Više o svim uvjetima i natječaju, možete pročitati ovdje.

 

Naši prijedlozi za dobivanje potpore Grada Zagreba

Ovim putem bi vam htjeli ukazati i na mogućnost da potporu Grada Zagreba možete iskoristiti za kupnju Pandhy’s beauty robota. Riječ je o multifunkcionalnom uređaju 6 u 1, a koji nudi mogućnost profesionalnog obavljanja velikog broja kozmetičkih tretmana. Beauty robot ima sljedeće funkcije:
1. Piling kože putem frimatora (posebnih četkica za piling kože)
2. Ultrazvuk za lice i tijelo kojim se pomoću sonde dubinski unose preparati, radi limfna drenaža, peglaju bore i rastapaju masne stanice
3. Iontoforeza ili galvanska struja kojom se pomoću iona ubacuju aktivne tvari pod kožu
4. Vakum sprej koji u obliku fine maglice raspršuje po koži sitne čestice aktivnih sastojaka
5. Vakum ventuze rade lifting i limfnu drenažu te obnavljaju kolagenska vlakna
6. Visoko frekventna struja vrši dezinfekciju kože nakon čišćenja lica i potiče mikrocirkulaciju
Cijena uređaja je  9.800,00kn, a popust za gotovinu je 10%. Ako su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, možete se javiti na 01 6528 618 ili  098 800 161 te na mail: palmaris@zg.t-com.hr. Možemo vam poslati dodatne prospekte ili na zahtjev održati prezentaciju robota.

uređaj za mehaničko čišćenje lica

Isto tako, u sklopu objavljenog natječaja moguće je zatražiti sredstva za edukaciju, a važno je da su troškovi namijenjeni za tečajeve i seminare na kojim će djelatnici salona steći znanja i vještine vezane uz samu djelatnost.  Sredstva nije moguće trošiti za tečajeve i edukacije koje nisu u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena (npr. tečajevi stranih jezika, marketing, knjigovodstvo, informatički tečajevi i sl.) te stjecanja formalnog obrazovanja.
Tečajeve u organizaciji Pandhy’sa je moguće prijaviti za potporu, a osim depilacije šećernom pastom i sugar spa basic, svakako bi izdvojili tečaj maderoterapije tijela i lica, a koje vodi naša iskusna edukatorica Ilonka Kurtanjek Vicković te je njene edukacije do sada prošlo preko 300 polaznica. Drugi jako koristan tečaj, naročito u današnje vrijeme kada je problematika kože sve češća, je Medicinsko – mehaničko čišćenje lica koje vodi naša edukatorica Ivanka Kosanović. Riječ je o posebnoj metodi koju je sama osmislila iz dugogodišnjeg iskustva i rad s klijenticama.
Uz naše edukacije dobit ćete praktično znanje koje ćete moći odmah primijeniti  svom radu i povećati broj zadovoljnih klijenata i klijentica. Više o edukacijama i cijenama možete pogledati u rubrici Tečajevi na našoj web stranici:

Tečajevi

Za dobivanje potpore Grada Zagreba, potrebno je ispuniti obrazac za prijavu, a u slučaju nabave beauty robota i pohađanja naših edukacija (točka 5. u prijavi) pod točku 6. tj. Očekivane učinke, moguće je navesti povećanje konkurentnosti, očuvanje radnih mjesta, povećanje standarda poslovanja, inovativnost te povećanje prihoda.