Vodič za potpore Grada Zagreba za kozmetičare + prijedlozi

01.07.2023

Grad Zagreb svake godine raspisuje natječaj za dodjelu potpora za očuvanje i razvoj tradicijskih, deficitarnih i proizvodnih obrtničkih djelatnosti. Natječaj za 2023. godinu je objavljen 23.6. i rok za podnošenje je 24.7.2023, a kao i svake godine do sada Pandhy’s Croatia je partner i podrška kozmetičkim salonima odnosno vlasnicima istih.

 

Detaljne informacije o samom natječaju i potrebnoj dokumentaciji nalaze se na internetskoj stranici Grada Zagreba, a mi vam u nastavku otkrivamo koji su kriteriji te naše prijedloge kako iskoristiti sredstva.

Kriteriji za dodjelu potpore za kozmetičke salone

Korisnici potpore Grada Zagreba su i kozmetički saloni – kao deficitarne djelatnosti, a moraju ispuniti sljedeće kriterije:
 • poboljšanje uvjeta rada radionice
 • broj zaposlenih
 • edukacija naučnici / učenici na stručnoj praksi
 • ostvarena priznanja, certifikati odnosno znakovi kvalitete
 • broj godina poslovanja
 • obiteljska tradicija
 • vrsta djelatnosti prema NKD 2007
 • zapošljavanje korisnika novčane pomoći za roditelja odgajatelja

 

Detaljan popis djelatnosti za natječaj te koja dokumentacija je potrebna možete pronaći na web stranici Grada Zagreba.

Namjena sredstava potpore Grada Zagreba za kozmetičare

Sredstva koja Grad Zagreb dodjeljuje u sklopu natječaja se dobivaju za:
 • Nabavu opreme, alata i pribora koji je u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena
 • Nabavu inventara i unutarnje uređenje poslovnog prostora
 • Edukaciju (troškove zaposlenih, naučnika, učenika na stručnoj praksi)
 • Promotivne aktivnosti
 • Stjecanje certifikata kvalitete i znakova kvalitete
 • Stjecanje statusa tradicijskog, odnosno umjetničkog obrta.
Pravo na korištenje potpora se ostvaruje za tekuću kalendarsku godinu i samo za jednu djelatnost. Dakle, ako imate kozmetički salon i još neku djelatnost, možete se prijaviti ili za jedno ili za drugo.
Najviši pojedinačni iznos potpore je 4.000 eura, a najniži pojedinačni iznos je 1.500 eura.

 

Edukacije za kozmetičare u sklopu potpore Grada Zagreba

U sklopu natječaja najčešće je moguće zatražiti sredstva za edukaciju, a važno je da su troškovi namijenjeni za tečajeve i seminare na kojim će djelatnici salona steći znanja i vještine vezane uz samu djelatnost.  Sredstva nije moguće trošiti za tečajeve i edukacije koje nisu u funkciji obavljanja djelatnosti za koju je potpora odobrena (npr. tečajevi stranih jezika, marketing, knjigovodstvo, informatički tečajevi i sl.) te stjecanja formalnog obrazovanja.
Tečajeve u organizaciji Pandhy’sa je moguće prijaviti za potporu, a osim stručnog znanja moguće je u sklopu plaćene edukacije osigurati Startni paket odnosno preparate za tretmane.

 

1. Tečaj depilacije šećernom pastom – tečaj traje jedan dan, a prvo ćete se upoznati sa proizvodima s kojima se depilira jer depilacija nije samo šećerna pasta već i priprema kože za depilaciju, te njega nakon depilacije. Edukatorica će vas također podučiti kako uštedjeti materijal kako bi vam rad sa Pandhy’s pastom bio što isplatljiviji i učinkovitiji. Više o edukaciji je na linku.

 

2. Tečaj za Sugar Ease – inovativna metoda depilacije i radi se putem šećernog hibrida (mješavina polimera i šećerne paste). Blaga je za kožu poput depilacije šećernom pastom, a brza kao i s voskom. Šećerni film savršen je za primjenu na koži cijelog tijela te učinkovit za sve tipove kože i sve vrste dlačica. Na edukaciji ćete naučiti i zašto je Sugar Ease Sucromer  posebno dobar za rad kozmetičarkama kojima se klasična šećerna pasta, zbog znojnih ili toplih ruku, previše lijepi. Namijenjena je i barber shopovima te svima onima koji se bave iscrtavanjem obrva i trajnom šminkom jer je moguće precizno počupati sve dlačice. Više o Sugar Ease Sucromer na linku.

 

3. Tečaj za limfnu drenažu s ružičastim kvarcom – tretman je idealan za njegu, hidrataciju i umirenje crvenila kože. Naime, kristaloterapija s ružičastim kvarcom se od davnina koristila za razne problematike. Tretman djeluje opuštajuće te umirujuće na kožu i jača srčanu čakru. Na seminaru ćete čuti zašto je tretman odličan nakon estetskih operacija lica. Dodatne informacije su na linku.

 

4. Pandhy’s Derma Pin Pen – edukacija o microneedlingu na kojoj ćete imati priliku naučiti rukovati s derma pin penom koji ima funkciju obnavljanja kože, peglanja ožiljaka i sanacije flekova. Osim teorijskog i praktičnog dijela edukacije s derma pin penom, poklanjamo vam i edukaciju za BB glow by Pandhy’s. Oba seminara drži ista edukatorica. Više o tečaju i edukatorici saznaj na linku.
microneedling

 

5. Tečaj za klasičnu i brazilsku maderoterapiju – Brazilska maderoterapija se radi drvenim čašicama, stvarajući pritom efekt vakuuma te više nalikuje limfnoj drenaži. Na taj se način u problematičnoj regiji potiče i jača cirkulacija, ubrzava se metabolizam i sprječava nakupljanje masnih naslaga te toksina koji su zaslužni za stvaranje celulita. Za razliku od brazilske maderoterapije, klasična maderoterapija se radi drvenim valjcima (oklagijama) te se tako ubrzava cirkulaciju, limfu i bazalni metabolizam. Maderoterapija tijela najčešće uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica. Više o tečajevima je na linku.

tečaj za brazilsku maderoterapiju, masaža drvenim čašicama

 

 

Uz naše edukacije dobit ćete praktično znanje koje ćete moći odmah primijeniti  svom radu i povećati broj zadovoljnih klijenata i klijentica. Više o edukacijama i cijenama možete pogledati na našoj web stranici:

Pandhy’s Akademija

Nabava uređaja uz sredstva potpore Grada Zagreba

Ovim putem bi vam htjeli ukazati i na mogućnost da potporu možete iskoristiti za kupnju Pandhy’s beauty robota. Riječ je o multifunkcionalnom uređaju 6 u 1, a koji nudi mogućnost profesionalnog obavljanja velikog broja kozmetičkih tretmana. Beauty robot ima sljedeće funkcije:
1. Piling kože putem frimatora (posebnih četkica za piling kože)
2. Ultrazvuk za lice i tijelo kojim se pomoću sonde dubinski unose preparati, radi limfna drenaža, peglaju bore i rastapaju masne stanice
3. Iontoforeza ili galvanska struja kojom se pomoću iona ubacuju aktivne tvari pod kožu
4. Vakum sprej koji u obliku fine maglice raspršuje po koži sitne čestice aktivnih sastojaka
5. Vakum ventuze rade lifting i limfnu drenažu te obnavljaju kolagenska vlakna
6. Visoko frekventna struja vrši dezinfekciju kože nakon čišćenja lica i potiče mikrocirkulaciju
Cijena uređaja je  1.849,94 eura, a popust za gotovinu je 10%. Ako su vam potrebne bilo kakve dodatne informacije, možete se javiti na 01 6528 618 ili  098 800 161 te na mail: palmaris@zg.t-com.hr. Možemo vam poslati dodatne prospekte ili na zahtjev održati prezentaciju robota.

uređaj za mehaničko čišćenje lica

 

Završna napomena za dobivanje potpore Grada Zagreba za kozmetičare

Za dobivanje potpore Grada Zagreba, potrebno je ispuniti zahtjev, a u slučaju nabave beauty robota i pohađanja naših edukacija pod Očekivane učinke moguće je navesti povećanje konkurentnosti, očuvanje radnih mjesta, povećanje standarda poslovanja, inovativnost te povećanje prihoda.
 Kontakt:  01 6528 618 ili  098 800 161 te na mail: palmaris@zg.t-com.hr