Čišćenje lica kao dio higijene – s učinkom kao kod kozmetičara

10.10.2017

Koža putem žlijezda lojnica luči manju ili veću količinu sebuma, a to je proces na koji ne možemo previše utjecati. Kako bi koža ostala zdrava i lijepa te ujedno uspjela upiti kremu koju nanosimo, potrebno je čistiti lice te pore koje se pune lojem. Naveli smo da je lučenje sebuma, koje ponekad zna biti pretjerano ili nedovoljno, proces na koji ne možemo previše utjecati jer na njega utječu i neke životne navike te zdravstveni razlozi. U obzir treba uzeti čimbenike poput slobodnih radikala, nezdrave prehrane, znojenja, neodgovarajuće hidratantne njege i loša sredstva za čišćenje kože od make-upa.

Čišćenje lica kao dio beauty rutine

Čišćenje lica pomaže pri oslobađanju kože od toksina i nečistoća, blagotvorno je kod pigmentacija kože, osigurava bolju prokrvljenost kože, smanjuje vidljivost proširenih pora i smanjuje upalu kože.

Mješovita, masna i problematična koža je sklonija povećanom lučenju sebuma te su u tom slučaju piling i čišćenje kože vrlo, vrlo važno.  Tako se sprječava da se nečistoće i sebum ne zadržavaju duže vrijeme u porama te tamo akumuliraju, a što može uzrokovati proširene pore i upalna stanja, točnije pojavu akni.

No, čišćenje lica se ne smije zanemariti ni kod suhe i osjetljive kože jer zbog smanjenog lučenja sebuma, nečistoće i toksini mogu ući duboko u pore te također utjecati na pogoršanje tonusa kože. Kod mješovite i problematične kože, čišćenje lica je potrebno provoditi nešto češće nego kod suhe kože.

Piling kao prvi korak do lijepe kože lica

Piling kože ne bi trebao biti nešto što se radi s vremena na vrijeme. On predstavlja jedan od tretmana koji s površinskog sloja kože – epidermisa uklanja mrtve stanice. Zbog prirodnog procesa obnavljanja stanica i njihove svakodnevne zamjene starih novima, piling će odstraniti mrtve stanice s kože. Za usporedbu, važan je dio higijene kao i četkanje zubi pri čemu četkicom za zube i pastom uklanjamo ostatke hrane i bakterija sa zubi. Eliminacijom sloja mrtvih stanica sprječavamo njihovo nakupljanje na površini kože, poboljšava se disanje kože, a samim tim se i olakšava apsorpcija hranjivih sastojaka iz raznih preparata koje nanosimo na njenu površinu.  Ako se redovno i pravilno radi, piling čisti, hidratizira i daje koži svježiji izgled, čineći je mekšom i glatkom.

 

umivanje, lice, čišćenje

Koja sredstva za čišćenje i piling odabrati?

Na tržištu postoji veliki broj proizvoda, od pilinga za kućnu upotrebu, micelarnih voda, pjena i krema za čišćenje kože pa nadalje. Prije svega, važno je da je proizvod svojim sastavom prilagođen određenom tipu kože i da je prirodan.

Svojim klijenticama vrlo često preporučujemo enzimski čistač 2u1 koji u isto vrijeme služi za piling i uklanjanje mrtvih stanica, ali i čišćenje pora od nečistoća i sebuma. Riječ je o Pandhy’s enzimskim čistačima koji dolaze u prahu i njima se može na dnevnoj bazi dubinski čistiti koža. Posebno je osmišljen enzimski čistač za masnu i nečistu kožu, a koji u svom sastavu ima rižine mekinje, salicilnu kiselinu, papain, ekstrakt ananasa i ekstrakt papaje. Osim što čisti kožu, regulira lučenje sebuma te tako sprječava nastanak upalnih procesa.

enzimski čistač, masna i nečista koža

S druge strane, enzimski čistač za normalnu i osjetljivu kožu je nježniji, a vrlo temeljito uklanja nečistoće, mrtve stanice i ostatke make-upa. U svom sastavu ima alantoin, ekstrakt cvijeta naranče i salicilnu kiselinu.

enzimski čistač, suha i osjetljiva koža

Oba Pandhy’s 2u1 enzimska čistača se nanose na vlažnu kožu, lagano umasiravaju i ostavljaju minutu na koži te zatim ispiru. Pri njihovom redovitom korištenju, koža lica će prodisati, izgledati svježije i kao da ste bili na tretmanima čišćenja u kozmetičkom salonu.