Zašto je maderoterapija lica top tretman današnjice

31.12.2018

Velikom broju krema za lice, kozmetičkih tretmana i dodataka prehrani jedini cilj je pomlađivanje kože lica.  Ono što maderoterapiju lica razlikuje od ostalih tretmana lica je to što ima iznenađujuće rezultate kod svih dobnih skupina. Za početak, maderoterapija je oblik masaže koji je razvijen u Kolumbiji, a kod kojeg se za izvođenje pokreta koriste specijalni masažeri napravljeni isključivo od prirodnog materijala, odnosno drveta. Maderoterapija lica se izvodi se manjim rolerima te se tako stimulira krvotok, limfa te potiče se stvaranje kolagena i elastina u koži. Rezultat je manje bora, eliminacija natečenih donjih kapaka, smanjenje podbratka i općenito se svjež, zdraviji izgled kože lica.

 

Terapija pomlađivanja i njege lica, vrata i dekoltea

 

Maderoterapija je savršen izbor za one koji se žele opustiti te uz to smanjiti bore te osloboditi kožu lica, vrata i dekoltea od toksina.  Ova masaža, osim što opušta um i mišiće lica, pomaže aktivirati fibroblaste koji će proizvesti više kolagenskih i elastičnih vlakana. Pravilni pokreti utječu na mišićno tkivo, cirkulacijski i limfni sustav, što povećava opskrbu hranjivim tvarima i kisikom u stanicama.

Radi sporije cirkulacije do koje dolazi starenjem, stanice u koži lica dobivaju sve manje kisika i radi toga slabije funkcioniraju. Količina kisika u stanicama je razlog radi kojeg se bolesti kože ili starenje razvijaju brže ili sporije. Upravo zbog toga što maderoterapija povećava opskrbu kože kisikom, lice dobiva svjež i mladolik izgled. Naime, glavni problem manjka kisika u koži je smanjenje proizvodnje kolagena radi čega nastaju bore i mlohavost kože.

 

Koliko je maderoterapija lica potrebno i kakvi su rezultati?

 

Maderoterapija lica se može provoditi kao klasičan tretman, gdje će svaki dio imati svoj učinak. Ako želimo konkretniji rezultat, preporučuje se napraviti 6 – 10 masaža u jednoj seriji svaki drugi dan. Nakon 50. godine, novu seriju maderoterapije treba ponoviti odmah sljedećeg mjeseca, nakon čega slijedi održavanje. Nakon određene serije tretmana, rezultati su sljedeći:

 

  • Zatezanje i bolji tonus
  • Preoblikovanje lica
  • Proizvodnja elastina i kolagena
  • Poboljšanje cirkulacije
  • Povećanje opskrbe kisikom
  • Osvježenje kože lica i nestanak sitnih bora
  • Smanjenje „vrećica“ i oticanje ispod očiju

Posebnost Pandhy’s maderoterapije lica

Maderoterapija lica Pandhy’s je posebna po tome što u ovom tretmanu koristi Pandhy’s prirodne preparate izuzetne kakvoće koji djeluju na obnavljanje kože. Organski hijaluron s 4 vrste molekula koji vlaži kožu kroz sve njene slojeve i ima 24 satno otpuštanje te se upucava dubinski s drvenim valjcima (oklagijama) pod kožu.

Za proces „peglanja“ s drvenim valjcima koristimo Pandhy’s S.O.S. uljne serume koji daju brze rezultate u hranjenju, hidraciji ili detoksifikaciji kože ovisno koju problematiku tretiramo. Nakon tretmana stavljamo masku i kremu pomiješanu sa cosmix koktel serumima za vitalnost kože. Rezultat je lijepa i zdrava koža.