Naglašene trepavice bez iritacija i alergijskih reakcija: Maskara s čistim mineralnim pigmentima

11.11.2020

Nanošenje maskare je neizostavni dio svakodnevne rutine šminkanja većine žena. Stoga je jako važno da maskara ne izaziva iritacije i alergijske reakcije.

 

Pandhy’s Flash Lash maskara sadrži prirodne pigmente, dok klasične maskare uglavnom sadrži željezne okside i titanov dioksid koji maskari daju željenu boju. Sve maskare se sastoje od osnovne smjese pigmenata, voska i ulja s različitim dodatnim komponentama. Među brojnim korištenim uljima naječešće se nalaze laneno ulje, ricinusovo ulje, ulje eukaliptusa, lanolin i terpentinsko ulje. Često se koristi i sezamovo ulje. Voskovi koji se obično nalaze u maskarama su parafinski vosak i karnauba vosak. Puno je rjeđi pčelinji vosak. Upravo su pčelinji vosak i druge prirodne komponente dio nove Pandhy’s Flash Lash maskare. Riječ je o maskari kremaste i hipoalergene formule te s čistim mineralnim pigmentima.

 

Tvari koje treba izbjegavati u maskari

 

Klasične maskare iz drogerija često sadrže više sastojaka u različitim kombinacijama, a ovisno o tome što se želi postići. Tako primjerice, maskare dizajnirane za produljenje ili uvijanje trepavica često sadrže najlonska ili rayon vlakna. Mnogi od sastojaka, osobito metilparaben, aluminijski prah, ceteareth-20, butilparaben ili benzil alkohol, mogu uzrokovati alergijsku reakciju. Mogu se javiti crvenilo očiju, suzenje i drugi simptomi osjetljivosti. U tom slučaju se preporučuje hipoalergenska maskara kao što je Pandhy’s Flash Lash.

 

Klasične maskare s polica drogerija mogu sadržavati sljedeće sastojke:

 

  • Hidrogenirane masne kiseline – dodaju se kao regulator viskoziteta tako da maskara duže traje, a često izazivaju iritaciju sluznice.
  • Karnauba vosak – tvar prirodnog podrijetla, ali je snažan alergen.
  • Thimerosal – dodaje se kao antiseptik i konzervans. U svom sastavu sadrži živu koja je opasna za oči.
  • Propilen glikol se koristi kao otapalo za sirovine suhe boje i za kontrolu viskoznosti – kod nekih može izazvati iritaciju.

 

Komercijalna maskara najčešće ima rok trajanja od od četiri do šest mjeseci od otvaranja. Pandhy’s maskara može trajati duže, minimalno šest mjeseci jer sadrži mineralne, prirodne pigmente.

 

Sve prednosti mineralne Pandhy’s Flash Lash maskare

 

  • Ugodna je maskara koja trepavicama daje lijepu crnu nijansu, a pritom ih njeguje.
  • Kremasta i hipoalergena formula obojena čistim mineralnim pigmentima.
  • Vodootporna je zbog prirode minerala.
  • Posebnost joj je jer je vrlo postojana, ne razmazuje se te lijepo uvija trepavice bez grudica.
  • Vizualno povećava trepavice te ih naglašava.

Maskara sadrži pčelinji vosak pa nije 100 % veganski.

Glavni sastojci su: Argan, pigment mica, glycerin, tocopherol, pčelinji vosak i suncokretovo ulje.

 

Cijena maskare je 195,00 kn, a naručiti se može na palmaris@zg.t-com.hr ili putem kontakt obrasca na web stranici.

Isto tako, za narudžbu možete kontaktirati našu Tamaru na 098/ 800 – 161 koja će vam dati sve dodatne informacije o ovoj revolucionarnoj maskari.