Najmoćniji tretman za uklanjanje masnih naslaga i celulita

23.06.2018

Kozmetički saloni danas nude jako veliki broj tretmana za mršavljenje te borbu s masnim naslagama i celulitom. No, daleko najboljom pokazala se maderoterapija, a u kombinaciji s pravim kozmetičkim preparatima rezultati su iznenađujuće učinkoviti. Riječ je o masaži drvenim valjcima (oklagijama) koja ubrzava cirkulaciju, limfu i bazalni metabolizam. Maderoterapija najčešće uključuje masažu nogu, trbuha i nadlaktica.

 

Prije same masaže je vrlo važno kožu namazati maslacem koji će omogućiti što bolju klizavost. Odličnim su se pokazali Pandhy’s Kokosov maslac i Best burn maslac. Riječ je o maslacima 100% prirodnog podrijetla koji se laganim zagrijavanjem pretvaraju u ulje. Kod Best burn maslaca bazni sastojak je karite maslac, ali sadrži i mješavina vrijednih te jedinstvenih eteričnih ulja.

 

maslac za masažu, kofeinski gel, celulit

 

Ovdje je potrebno naglasiti kako je iznimno važno da se pri maderoterapiji, ali i ostalim masažama, koriste prirodni preparati jer omogućuju koži da diše.  Nikako se se ne bi trebala koristiti obična ulja za masažu jer većina njih sadrži Paraffinum liquidum koji stvara nepropusni sloj na koži te ništa ne može prodrijeti u kožu ni van nje.  Samim time su Pandhy’s Kokosov i Best burn maslac pravi izbor pri maderoterapiji jer omogućuju lakše čišćenje cijelog organizma od viška vode, toksina i otpadnih produkata. Nažalost, mnogi maslaci i ulja, primjerice od badema i naranče, se deklariraju kao napravljeni od prirodnih sastojaka, ali sitnim slovima na deklaraciji piše da je riječ o malim postocima, a da je jedan od sastojaka i parafin.

 

Iskustvo stručnjakinje za maderoterapiju Ilonke Kurtanjek Vicković

Ilonka je na Medicinskom učilištu završila školovanje za medicinsku kozmetičarku, a na Medicinskom veleučilištu za fizioterapeuta. Završila je dvije edukacije za maderoterapiju te u tretman
uključila Pandhy’s kokosovo ulje, BB maslac  i kofeinski gel.

‘Za tečaj maderoterapije sam se odlučila zbog toga što sam tražila anticelulitni tretman koji mogu primjenjivati  kod žena s problemima usporene cirkulacije te usporenog limfnog toka.
Maderoterapija je ujedno bila i nešto novo što se u Hrvatskoj još nije radilo pa se  samim time pokazalo kao odlična prilika da budem prva i uvedem maderoterapiju na velika vrata’, kaže nam Ilonka.

Ujedno kaže kako je primijetila da su kod klijentica koje imaju višak kilograma i dosta celulita potrebni preparati koji će osigurati još brže i bolje rezultate maderoterapije.

 

maderoterapija, mršavljenje, celulit

 

‘Zbog toga sam odlučila u tretman dodati Pandhy’s maslac i Kofeinski gel. Maslac nanosim na kožu prije tretmana i na taj način poboljšavam njegovu apsorpciju u kožu.
Kofeinski gel nanosim na kraju samog tretman ii tako pojačavam razgradnju celulita i izbacivanje viška vode iz organizma‘, tvrdi Ilonka te dodaje kako su njene klijentice više nego zadovoljne rezultatima. Osim što gube celulit, gube i centimetre, a koža se zategne tako da se rješava sve probleme s jednim tretmanom.

Kofeinski gel je pravi hit u anticelulitnim tretmanima

 

Pandhy’sov Kofeinski gel je zapravo šećerni gel s 2 posto kofeina te drenira i razgrađuje masnoću. Zbog male molekule glukoze koja mu služi kao prijenosnik, kofein može ući direktno u masnu stanicu i otopiti ju. Aktivni sastojci su glukoza, voda i 2% kofeina. Primjerice, jedna šalica Espresa sadrži 0,002% kofeina. Uz masažu kofeinskim gelom vidno se poboljšava tekstura kože, a ona postaje baršunasto mekana. Uz to se gube i centimetri – u nogama, struku i trbuhu. Nakon odrađene masaže drvenim valjcima, na kožu se nanosi Kofeinski gel te se to područje umotava u prozirnu foliju ili termo deku i ostavlja 30 do 45 minuta. Time cijeli tretman omogućuje niz prednosti: 

 

  • smanjuje obujam do 2 cm po tretmanu i omogućuje gubitak masnog tkiva
  • doprinosi vidljivom gubitku celulita
  • intenzivno čisti kožu
  • aktivno stimulira mikrocirkulaciju
  • potiče stanične procese i metabolizam u svim slojevima kože
  • trenutno poboljšava cirkulaciju i limfnu drenažu
  • potiče čišćenje toksina iz tkiva
maderoterapija, tečaj
 Zbog velikog interesa su u planu i novi termini tečaja pod vodstvom Ilonke Kurtanjek Vicković, a više informacija je moguće dobiti mailom na palmaris@zg.t-com.hr.