Preporuka edukatorice za prirodnu kozmetiku: Njega kože prije i poslije dermalnih filera

06.02.2018

Njegovana koža je oduvijek  san svake žene. Kvaliteta naše kože ovisi najviše o našem genetskom faktoru, no u očuvanju lijepe i zdrave kože nisu  zanemarivi  niti razni drugi faktori kao primjerice razina stresa kojem smo izloženi, hormonalna ravnoteža, dobar i čvrst san,  prehrana koja bi trebala obilovati vitaminima i mineralima kao i umjereno izlaganje sunčevim zrakama.

Uza sve ove navedene čimbenike također je vrlo važna i kozmetika kojom njegujemo našu kožu. Ukoliko želimo zdravu i optimalno hidratiziranu kožu potrebno je voditi računa o postotku vlage u kremama i maski koju nanosimo.

Dermalni fileri na bazi hyaluronske kiseline

Danas je uz redovito korištenje krema i seruma sve popularnije i korištenje dermalnih filera na bazi hyaluronske kiseline. Filleri se najčešće injektiraju putem iglica  direktno u boru i pri tome bora ispunjena dermalnim filerom trenutačno nestaje.  Također osim unošenja filera u samu boru s dermalnim filerima se može raditi i na povećanju vlage, a time i na poboljšanju strukture same kože. Popularan je  i remodeling lica gdje se putem filera određene gustoće može popuniti čitavo lice kao primjerice podočnjaci, jagodice, usne. Ovisno o tome koju regiju i koju problematiku će liječnik tretirati,  ovisi koju gustoću filera će primijeniti. Vrlo je važno odabrati iskusnog liječnika koji će prema našim potrebama kao i strukturi lica odabrati pravu gustoću dermalnog filera te ga isto tako znati ispravno injektirati pod kožu.

Kako njegovati kožu prije i poslije dermalnih filera

Ukoliko želite što bolji rezultat s fillerima svakako ne biste smjeli zanemariti njegu kože prije i poslije filera. To je tema o kojoj se ne govori mnogo, ali je svakako neraskidivi dio u procesu očuvanja lijepe i zdrave kože. U njezi lica prije aplikacije filera bi bilo poželjno napraviti neke od tretmana u kozmetičkom salonu, a to su primjerice kura  masaže lica s lifting efektom – odličnom se pokazala GUA SHA odnosno drevna kineska metoda za lifting lica, zatim aparativni lifting s mikrostrujama, radiovalovi, vakumska masaža sa šećerom te kemijski peeling. S obzirom na to da se par mjeseci nakon aplikacije filera ne preporučuje raditi ovakve kozmetičke tretmane jer oni pospješuju bržu razgradnju samih filera, vrlo ih ih je važno zato napraviti prije.

orgnaski hyaluron, pandhy's, serum, lice

Kao njega nakon aplikacije fillerima preporučuje se nanositi na lice kvalitetni organski hyaluron u obliku seruma i ampula kako bi se trajnost filera zadržala čim duže te samim time i svježi izgled naše kože. Također u postfilerskoj njezi redovita upotreba kvalitetnog organskog hijalurona za kućnu njegu može produžiti vremenski period do ponovnog odlaska na aplikaciju hyaluronskih filera kod liječnika, s obzirom da hyaluron koji stavljamo na dnevnoj bazi produljuje trajnost filera koje nam je liječnik aplicirao. Na taj način radimo ‘pogodno tlo’ za sljedeću aplikaciju filera kojega će trebati manja količina, a za jednako dobar rezultat. Time ćemo ušedjeti vrijeme i novac.

 

Tekst priredila: Tamara Krajač, edukatorica i generalni zastupnik za Pandhy’s kozmetiku