Pandhy’s Georgikon blato – čudo 21. stoljeća

17.07.2017

Kako se primjenjuje i kako djeluje?

Prirodno tresetno blato sa medicinskim certifikatom. Nastalo je raspadanjem fosilnih ostataka sa područja bivšeg Panonskog mora. Sadrži visoko dozirane sve organske i anorganske tvari koje naše tijelo treba.

 

Osim što koži pruža ljekovite tvari, pruža joj i iznimnu vlagu. Stanice imaju električnu napetost koja  s godinama opada, a posljedica toga je da se stanica smanjuje te nastaju bore i koža postaje dehidrirana. Huminska kiselina, koja je glavni sastojak, povećava električni potencijal stanice tako da one dobivaju prijašnji obujam, a koža dobiva mladoliki izgled.

 

Huminska kiselina također djeluje odlično na vezanje raznih organskih toksina i teških metala na sebe i na taj način pomaže izbacivanju toksina iz tijela. Idealna je nakon tretmana čišćenja lica, kod regeneracije kože, kod psorijaze i ostalih kožnih oboljenja. Odlično kod reume i bolnih stanja u mišićima na leđima kao topla maska nakon masaže leđa.

 

Kod kakvih tipova kože i kod kakvih stanja ga primjenjujemo?

Kod svih kožnih stanja gdje je potreban visok stupanj regeneracije ,kao i u lječenju reume,miogeloza,obnavljanja koštanog tkiva .

 

Aktivni sastojci:

Glavni sastojak blata je huminska kiselina. Ona je potpuno biljnog porijekla pa je stoga prirodna tvar. Najbolje se izvlači iz biljnog sedimenta kao što je TRESET. Ona je posebna po tome što usporava proces starenja te regenerira tkivo. Blato također sadrži makro i mikro elemente(Ca,Mg,Na,K,Fe,Zn).

 

Georgikon blato ima velik termalni kapacitet koji grije tijelo 0.917 cla/cm3 K te sposobnost zadržavanja topline. Kemijski učinak možemo vidjeti po sljedećem: sumpor se apsorbira u tkivu zglobne hrskavice, huminska kiselina ima antiseptičko djelovanje i sposobnost tvorbe složenih tkiva, estrogen ima utjecaj na metabolizam kalija i proizvodnju kalcitona.

 

Huminske kiseline mogu vezati na sebe različite organske toksine i teške metale kao što su živa, olovo i kadmij. Mogu pomoći u obnavljanju krvotvornih organa nakon terapije zračenjem ili izloženosti zračenju.