Što je točno derma pin pen tretman – savjeti i osobno iskustvo

28.10.2021

Derma pin pen je neinvazivni tretman za pomlađivanje i restrukturiranje (i regeneraciju) kože pomoću jednokratnih mikroiglica (0,25 – 0,50 mm) kojima se rade mikro ubodi na površini kože pod kutem 90 stupnjeva. Tretmanom se istovremeno potiče prirodni proces obnavljanja kože čime (ovisno o tome koju zonu ili stanje kože tretiramo) ublažavamo bore, strije, pore, ožiljke….a pri tom se postiže i efekt zatezanja i pomlađivanja kože.
Derma pin pen se može koristiti bilo gdje na koži (noge, prsa, leđa) gdje su prisutne navedene nepravilnosti. Najčešće se koristi na licu.

Važno za znati o samom derma pen tretmanu

Mikroiglice se koriste jednokratno i smještene su u jedan čip-nano pin. A za one koji se pitaju da li je mikrodermoabrazija isto što i derma pen…ili vas zanimaju razlike među njima… S obzirom na to da sam isprobala mikrodermoabraziju i derma pin pen, odgovor ukratko je:
Derma pen nije mikrodermoabrazija. Mikrodermoabrazija je u osnovi mehanički piling, a kao i svaki piling tretman koristi se samo na koži kojoj takav tretman može dugoročno odgovarati. Više info se u pravilu dobiju na konzultaciji kod terapeuta koji imaju u ponudi određeni tretman.

Koncept derma pen tretmana i trajanje

Prije tretmana derma pin penom se radi potrebna priprema, higijena lica i PANDHY’S čišćenje kako bi lice bilo čisto i spremno za svaki korak. A nakon tretmana slijedi probrana potrebna njega koja ugodno umiruje i njeguje kožu. Sam tretman derma pin penom traje 15-20min, za vrijeme kojeg se koristi čip nano pin koji sadrži silicij visoke čistoće. U trenutku kada nano pin dodirne kožu, otvori se do 1000 nevidljivih kanala putem kojih se proizvodi mogu učinkovito dopremiti u dublje slojeve kože, višestruko povećavajući apsorpciju proizvoda, a time i njihov učinak.
 microneedling, derma pen

Postupak i njega kože za vrijeme derma pen tretmana

Za vrijeme postupka derma pin pen tretmana, mikroiglice ne dovode do stvarnog oštećenja tkiva, dok istovremeno koža počinje reagirati na prodiranje mikroiglica. Tretmanom se pokreće cijeli proces pod kožom tako da živci počnu slati električne impulse koji odmah pokreću postupak zarastanja, a pritom se postiže učinak zbog kojeg i izabiremo ovaj tretman, a to je pojačana proizvodnja kolagena i elastina. Inače kolagen je esencijalni protein koji je zaslužan za održavanje elastičnosti i mladenački izgled kože. Kako se kolagen s godinama prirodno gubi (prirodnim starenjem, raznim ozljedama ili ožiljcima itd), poticanjem kože da proizvodi kolagen pomažemo joj da ima ujednačeniju teksturu i ten. U slučajevima većih nepravilnosti na koži, potrebno je više puta ponoviti tretman (ovisno o stanju nepravilnosti na koži) i nakon toga po potrebi planirati naknadno jedan tretman za održavanje.
Kod učinkovitog derma pin pen tretmana naravno da su najbitniji probrani inovativni Pandhy’s proizvodi koji se paralelno koriste za vrijeme tretmana, tako da s kućnom njegom Pandhy’s sigurno možemo očekivati idealnu njegu nakon tretmana. Pandhy’s proizvodi imaju jako dobro formulirane sastojke gdje će koža dobiti sve šta je potrebno bez da je se dodatno opterećuje. Važnu ulogu ima posebno formulirana COSMIX TIME TRANSFORMER SILK COLLAGEN AMPULA (s proteinom svile, organskim hijaluronom, E vitaminom, idealna za sva stanja i tipove kože) koja savršeno odrađuje zaštitu i njegu kože dok istovremeno prodire do svih slojeva, duboko pod kožu…do kojih krema ipak ne može.

Nakon derma pen tretmana – važno!

Nakon faze derma pena (pri kraju tretmana) kožu njegujemo probranim njegujućim i umirujućim TERRA kremastim ili PEEL OFF skin friendly multifunkcionalnim maskama kako bi zaštitili tretirana područja… I na kraju tretmana, nakon seruma, njegujemo kožu svježe pripremljenom (skin safe) COSMIX TAILOR MADE KREMOM posebno pripremljenom za svaki tip i trenutno stanje kože. Cilj upotrebe PANDHY’S proizvoda je da koža postane i ostane zdrava i njegovana, a da ju pritom ne opterećujemo umjetnim sastojcima…i ono najbitnije, da se uz pomoć provjerenih skin friendly sastojaka potaknu njeni vlastiti izvori obnavljanja.

Koliko derma pen tretmana odabrati

✅ 1 TRETMAN – kada želimo osvježiti ten lica i ako na licu nema većih nepravilnosti
✅ 3-4 TRETMANA – za vidljivije rezultate
(u idealnom razmaku između tretmana od 1 tjedna, za najbolji učinak)
✅ MAX do 10 TRETMANA kod jako izraženih nepravilnosti u koži
VAŽNO:
✅ DOLASCI NA TRETMAN ovise o stanju kože i godišnjem dobu
– razmak dolazaka od 1 tjedan se preporučuje kod normalne i neosjetljive kože
– kod osjetljive kože preporuka je sačekati 10-14 dana između dva dolazaka

Period dolaska na derma pen tretman

Na dermapen tretmane se idealno dolazi u periodu od oktobra do travnja/svibnja (SPF zaštita obavezna), ali se može dolaziti i po ljeti uz adekvatne potrebne mjere dolaska.
ZIMSKI PERIOD 01.10.-01.05. dolasci 1 x tjedno (4 tjedna za idealne rezultate)…mogu dublji ubodi
LJETNI PERIOD 01.05.-01.10. dolasci 1-2 mjesečno…mogu plići ubodi

Stanje kože nakon derma pen tretmana (moje iskustvo)

Prvi dan nakon tretmana koža bude lagano crvena, drugi dan se crvenilo povlači, treći dan kreće blago ljuštenje kože bez stvaranja krastica ili slično. Dakle to je jedan učinkoviti tretman nakon kojeg možete obavljati redovne aktivnosti, naravno uz pažljivu svakodnevnu Pandhy’s njegu kako bi rezultati tretiranog područja bili najbolji. Tretman se inače radi s provjerenim visokokvalitetnim Pandhy’s proizvodima, pa je razumljivo da bi bilo idealno nastaviti i s Pandhy’s kućnom njegom uz koju su rezultati provjereno zagarantirani.

Nuspojave/kontraindikacije – važno

Derma pin pen tretman se radi sa sterilnim jednokratnim iglicama i pred svaki tretman je bitno da smo jako dobro informirani o higijeni i kućnoj njezi. Konzultacija pred tretman (na kojoj se dobiju svi potrebni savjeti) je naravno kao i uvijek obavezna. Nakon derma pin pen tretmana koža može biti osjetljivija što je normalno jer se rade blage ozljede na koži. Osjetljivost ovisi naravno individualno o stanju i zdravlju kože. Kod osoba sa zdravom kožom u pravilu nema nelagodnosti.
Derma pen kod problematične kože:
Kod osoba s jako problematičnom kožom, koje koriste ibuprofen, antikoagulacijske lijekove ili lijekove za akne, poželjno je savjetovati se s dermatolozima ili liječnikom prije odabira tretmana.
Kod određenih stanja kože ili NEPOŠTIVANJA kućne njege se može pojaviti crvenilo kože ili lagani otok koji, bez brige, nestaje nakon par dana. Inače u pravilu, kod normalnog stanja kože, već drugi dan nakon tretmana, sve možete raditi kao i inače.

Derma pin pen se ne preporučuje:

– na koži koja ima upalne procese (akne)….ili stanje herpesa
– osobama koje su izložene kemoterapiji ili radioterapiji, zatim osobama s kožnim bolestima (ekcemi, psorijaza), trudnicama…

Njega kože nakon derma pen tretmana

 

Lice nakon tretmana idealno održavamo blagim enzimatskim pilingom, ružinim ili voćnim DEW tonikom, MULTI MOL hijaluronom i idealno personaliziranom inovativnom COSMIX tailor made hidratantnom kremom i maskom, koja se izrađuje u studiju posebno za svaki zahtjev kože. Ljekoviti Pandhy’s mineralni puder (sa SPF) može se koristiti odmah nakon tretmana, po želji…a svaki dan kao i inače.
Svakako je poželjno izbjegavati abrazivne pilinge i proizvode koji sadrže alkohol, dok se koža ne oporavi.
VAŽNO: Ključ u njezi kože su dosljednost i REDOVITI kućni rituali za hidrataciju lica koji ne zahtijevaju puno vremena, a bitni su za idealan rezultat.
Odmah nakon derma pen tretmana treba izbjegavati:
– VITAMIN C SERUM
– aktivnice
– VITAMIN A…(koristiti ili prije ili 24-48 h nakon tretmana iglicama)
– AHA, BHA, PHA kiseline…(idealno koristiti 3-4 dana nakon derma pin pen tretmana)
– znoj može potaknuti otok kože tako da je nakon derma pin pen tretmana poželjno izbjegavati teretane, saune, solarije, direktno sunce (radije hodati u hladu)…izbjegavati kupanje u kloriranoj vodi, sprejeve za samotamnjenje itd itd.
Iz svega se da zaključiti da je tretman idealno planirati unaprijed i izabrati dolazak u periodu kada npr. znate da sljedeća dva dana možete poštivati sva pravila njege nakon tretmana. U periodu od listopada pa sve do svibnja idealno je planirati i odraditi kuru derma pin penom i priuštiti si sve njegove prednosti, koje ovaj tretman itekako ima (naravno uz pojačani oprez i svu potrebnu njegu).
Za sve dodatne upite i savjete oko derma pin pen tretmana možete se najaviti na konzultaciju u studio AROMA SPA POREČ
Autorica teksta: Mira – beauty & wellness terapeut