Što je zapravo podloga za puder i kako ju pravilno nanijeti

11.12.2019

Podloga za puder (eng. foundation) možda zvuči kao neka zasebna vrsta šminke koja se nanosi na lice, no zapravo je riječ o puderu koji nanosimo direktno na kožu lica. Osim u tekućem obliku, podloga može biti u sticku ili u prahu poput mineralnog pudera. Naziv je dobila po tome što su žene prije koristile samo puder u kamenu za prekrivanje nepravilnosti i uljepšavanje lica. U nastavku saznajte kako odabrati podlogu koja odgovara svim tipovima kože te kako ju pravilno nanijeti i koristiti.

 

Na koji način biramo podlogu za lice?

 

Kao podlogu većina žena koristi tekući puder koji pomaže prekriti nepravilnosti. Mnoge žene ga svakodnevno koristi i uopće ne obraćaju pozornost na to da tekući puder može začepiti pore pa čak i dovesti do pojave prištića. Stoga je za početak važno da podloga koju nanosite ujednači ten, ali da ne začepljuje pore nego njeguje vašu kožu.

 

Druga važna stvar je da puder traje cijeli dan kako bi vaše lice izgledalo lijepo od jutra do mraka. Svi znamo koliko je to danas važno jer možda direktno s posla idete na koncert, utakmicu ili u kazalište.

 

Treća važna stvar je da puder koji koristite ne sadrži štetne kemikalije i tvari koje iritiraju kožu. Kao što smo već spomenuli, većina nas se šminka svaki dan i naravno da će štetni sastojci u puderu negativno utjecati na stanje naše kože, a dugoročno možda i na naše zdravlje.

 

Zašto mineralni puder kao podloga?

 

Pravi mineralni puder je isključivo u prahu i kao takav odgovara različitim tipovima kože. Pandhy’s mineralni puder je ručno rađen od prirodnih minerala i daje izvrsnu pokrivenost s blagotvornim učinkom za kožu. Ako se nanosi na pravilan način i ispravnim četkicom, lice će izgledati besprijekorno, a koža djelovati prirodno lijepa. Ne začepljuje pore pa koža slobodno diše.

 

Osim odlične pokrivenosti i zdravog tena, dodana prednost je ta što ovaj mineralni puder ima SPF zaštitu 20. Zbog svog svojstva za zaštitu zračenja, ali i toga što spriječava prekomjerno stvaranje sebuma, nije potrebno dodatno nanositi zaštitnu kremu ili korektor. Ako imate problematičnu kožu, uključujući stanja poput akni i rozaceje, vjerojatno ćete osjetiti poboljšanje na svojoj koži kad prestanete primjenjivati komercijalne pudere.

 

pandhy's

 

Nanošenje mineralne podloge na lice

 

Pandhy’s mineralni puder se nanosi pomoću četkice s plosnatim vrhom te se čak može pomiješati s Pandhy’s uljem ili kremom za osjetljivu ili suhu kožu. Malu količinu  mineralnog pudera usipate u poklopac te na prah prinesite plosnati kist ili kabuki četku. Čvrsto razmažite puder na čistu, suhu kožu kako bi se pigmenti ravnomjerno uklopili. Za što prirodniji izgled počnite s manje pudera i dobro ga istresite kružnim pokretima.

 

Za one sa suhom kožom, Pandhy’s puder se može pomiješati s Hydro Base kremom ili čak Ružinim ili Lavandinom tonikom. Oba proizvoda pomiješajte dok ne dobijete glatku, kremastu konzistenciju. Za nanošenje koristite prste ili spužvicu za šminku. Više o izboru odgovarajuće nijanse mineralnog pudera i pravilnog nanošenja, možete saznati na našoj radionici koju ćemo održati 18.12. od 18:00 do 20:00 sati.

 

Prijave su na palmaris@zg.t-com-hr, a više informacija potražite i na Facebooku