Hijaluron za lice i zašto nam je neopisivo važan tijekom ljeta

30.06.2021

Hijaluron ili preciznije hyaluronska kiselina (HA) je kemijski spoj prisutan u svim živim organizmima, pa tako i u ljudskom organizmu. Njena glavna uloga u našem tijelu je da koži osigura potrebnu vlažnost. Upravo zbog te njene uloge molekule hijalurona su u posljednjih nekoliko godina postale itekako važne u estetskim postupcima, ali i proizvodnji te korištenju kozmetičkih preparata. Hijaluron za lice nam je još važniji tijekom ljeta, a osobito zato što u toplijim danima koža dodatno gubi vlažnost.

 

Hijaluron i njegov svakodnevni gubitak

Nažalost, s godinama naše tijelo svakodnevno gubi određenu koncentraciju hijalurona. Koža puno brže gubi vlažnost, a prve znakove dubinske dehidracije počinju se javljati već oko 30. godine života, kada proizvodnja hijalurona u koži počinje slabiti. To se onda odražava na gubitak elastičnosti i formiranje prvih borica, najčešće u području oko usana i očiju. No, osim prirodnog procesa starenja, na smanjenu koncentraciju hijalurona utječu i životne navike pa tako loša prehrana, pušenje, konzumiranje alkohola dodatno utječu na lošiju opskrbljenost kože hijaluronom.

 

Također, dugotrajna izloženost UV zračenju i onečišćenom zraku utječe na ubrzano propadanje kolagena i gubitka hijaluronske kiseline, koja je ujedno i jedan od glavnih preduvjeta za kreiranje zdravih kolagenskih vlakana. Izloženost suncu pak dodatno izvlači vlažnost iz kože što može uzrokovati pahuljast i rožnat izgled kože.

 

Kako tijekom ljetnih mjeseci osigurati vlažnost kože

Ispijanje dovoljnih količina vode i općenito tekućine je svakako važno. Stanice našeg površinom najvećeg organa, dakle kože, hranimo prvenstveno unošenjem vode koja ju hrani i pomaže u očuvanju starih stanica i rastu novih. Koža će vodu zadržati u u svojim dubljim stanicama jer se samo tako može revitalizirati i zadržati svježinu te sporije starjeti. Između stanica kože se pak u većim količinama nalazi hijaluron i time dodatno pruža koži pruža vlažnost, čvrstoću i gipkost koži. Drugim riječima, voda nije dovoljna kao što ni hijaluron za lice nije jedini način hidriranja. Tijekom ljeta je obratiti pozornost na oboje.

 

Nije svaki hijaluron jednako kvalitetan

Nanošenje krema i losiona za tijelo s hijaluronom je svakako poželjno, ali apsolutni uvjet za održavanje zdrave kože je hijaluronski serum. Isto tako, kao što je slučaj s kremama, nije ni svaki hijaluron jednak po sastavu. Primjerice, Pandhy’s Multi Mol Hya gel na bazi breskve sadrži tri vrste hijaluronskih kiselina – od „vrlo male“ preko „srednje“ do „velike“ molekule koje dopiru do različitih slojeva kože. Time se povećava sposobnost kože sakupljanja vlage zbog čega je ona elastična, mekana, hidrirana i čvrsta. Ujedno, ovaj serum sadrži i noviju vrstu biljnog hijalurona Crosspolymer koji postupno otpušta hijaluronsku kiselinu kroz cijeli dan.

 

Važno je naglasiti da se ampulice Multi Mol Hya gela obavezno stavljaju na vlažno lice kako bi dodatno vezale vlagu u koži. Stavlja se 1 ampula hijalurona ujutro na vlažno lice nakon umivanja ili navečer prije spavanja. Nakon nanošenja hijalurona još na vlažno lice možete poželjno je umasirati hidratantnu kremu. Primjerice Hydro Base kremu koja je idealna lagana i hidratantna podloga za ljetne mjesece.

 

Hijaluron za lice i njega nakon dermalnih filera

Danas je uz redovito korištenje krema i seruma sve popularnije i korištenje dermalnih filera na bazi hijaluronske kiseline. Kao njega nakon aplikacije filerima preporučuje se nanositi na lice kvalitetni organski hijaluron za lice u obliku seruma i ampula kako bi se trajnost filera zadržala čim duže te samim time i svježi izgled  kože. Također u postfilerskoj njezi redovita upotreba kvalitetnog organskog hijalurona za kućnu njegu može produžiti vremenski period do ponovnog odlaska na aplikaciju hijaluronskih filera kod liječnika, s obzirom na to da hijaluron koji stavljamo na dnevnoj bazi produljuje trajnost filera koje nam je liječnik aplicirao. Tako radimo ‘pogodno tlo’ za sljedeću aplikaciju filera kojega će trebati manja količina, a za jednako dobar rezultat. Time ćemo ušedjeti vrijeme i novac.

 

Više o tome, čitajte na linku.

 

Tips & Tricks

Ako želite da vaša koža bude hidrirana tijekom čitavog dana, bilo da ste na poslu, u uredu, na kavi s prijateljicama, na bazenu ili na plaži, u bočicu Ružine vodice stavite 1-2 ampule Pandhy’s hijalurona. Tako ćete dobiti hijaluronsku vodu koja će tijekom čitavog dana optimalno vlažiti vaše lice, spriječiti isušivanje i prerano staranje kože. Ampule hijalurona su dostatne za 30 dana, a krema i ružina vodica vam mogu trajati cijelu godinu.

 

POSEBNA LJETNA PONUDA 

Uz kupljenu Hydro base kremu 150 ml i ampule organskog Multi Mol Hya gela, poklanjamo Ružinu vodicu i praktičnu te kvalitetnu torbu za plažu. Ponuda vrijedi do isteka zaliha!

Cijena paketa ampula Multi Mol Hya Gela i Hydro Base kreme je 585 kn, a Ružina vodica za hidrataciju, torba za plažu i dostava su GRATIS!

Proizvodi na poklon i gratis dostava bit će registrirani nakon kupnje dva navedena proizvoda:
https://www.pandhys.com.hr/…/multi-mol-hyaluron-ampule/
https://www.pandhys.com.hr/…/pandhys-hydro-base-krema…/