Koraci u njezi lica: Pravilan redoslijed nanošenja proizvoda

24.08.2021

Koraci u njezi lica nisu nikakav trik, nego sugeriraju kako njegovati lica da bi to uopće imalo smisla. Možda imate najbolje proizvode za njegu kože na svijetu, ali ako ih nanosite pogrešnim redoslijedom, vaša koža neće iskoristiti sve prednosti sastojaka u tim proizvodima.

 

To ne samo da može umanjiti ukupnu učinkovitost vaše beauty rutine, već može učiniti kožu dehidriranom ili ispucalom. Zato vam donosimo ispravan redoslijeda nanošenja proizvoda za njegu kože. Uz njih smo predložili i proizvode za najbolje rezultate te ujedno skrećemo pozornost da je riječ o prirodnoj kozmetici u pakiranjima većim nego što je to većina krema i kozmetike u trgovinama te drogerijama. Samim time će vam trajati duže, pola godine ili godinu dana.

 

Korak 1: Uklanjanje šminke

Počnite s sredstvom za uklanjanje šminke, koje može biti ulje, pjena ili mlijeko, a odličan izbor je i ekstra djevičansko kokosovo ulje.

 

Ekstra djevičansko kokosovo ulje

Saznaj više o Kokosovom ulju te kako se sve koristi u njezi kože i kose

 

Korak 2: Sredstvo za čišćenje

Nježno isperite lice proizvodima bez sulfata kako bi je u potpunosti očistili. Jer nakon što se šminka skine, još uvijek trebate očistiti kožu. Ujutro možete započeti s ovim korakom. Navečer će ovaj korak osigurati da na koži niste ostavili ostatke sredstva za uklanjanje šminke (što bi moglo dovesti do iritacija).  Dobar izbor će biti i Sigma Line pjena jer ne sadrži štetne plinove za stvaranje pjene, već ima prirodni pjenjač. Ne sarži parabene i tenzide.

 

Pandhy’s Sigma Line – nježna pjena za umivanje i pranje kože

 

Korak 3: Piling i/ili toner

Toneri na bazi kiselina nježno ljušte i pripremaju kožu za bolje upijanje proizvoda za njegu.

Nakon čišćenja, svakako će vam koristiti svakodnevno pilingiranje s alfa- ili beta-hidroksi kiselinama. Sve dok ne pretjerujete s pilingom, vidjet ćete tako pozitivnu razliku u teksturi, tonusu i sjaju vaše kože. Osim toga, ovaj korak će vam pomoći ukloniti sve mrtve stanice koje mogu ometati apsorpciju drugih proizvoda.

 

Ako više volite mehanički i enzimatski piling, možete na lice nanijeti piling u prahu ili pjene za pranje u kombinaciji sa soli ili šećerom.

Ako ne koristite piling svakodnevno, tonik za lice dobra je ideja kao posljednji korak čišćenja. Dovoljno je prebrisati lice istim kako biste pH kože doveli u ravnotežu i pripremili je za tretmane. Preporuka u ovom koraku je bilo koja cvjetna voda.

 

 

Enzimatski piling 2 u 1 za suhu i osjetljivu kožu

 

Ružina vodica – za njegu suhe, osjetljive i zrele kože

Korak 4: Proizvodi za liječenje akni i drugih stanja

Proizvodi za liječenje trebali bi otići na čistu kožu, odnosno prije ovlaživača i drugih proizvoda.

U ovom koraku nanose se najaktivniji proizvodi u vašoj rutini. Želite ih na čistoj koži, bez nakupljenih mrtvih stanica, tako da imaju najveće šanse za duboko prodiranje.

U ovom trenutku koristite bilo koji tretman za uklanjanje akni, antioksidativne serume, ulja za liječenje, hidroksi kiseline itd. Antioksidansi se mogu nanijeti na lice ujutro i navečer.

 

Pandhy’s Purity ulje – za njegu nečiste kože i upaljene kože

ACV krema forte – krema protiv akni i nečiste kože

 

Korak 5: Hidratantni serum ili sprej

Prije težih krema i ulja potrebno je nanijeti hidratantne serume i sprejeve.

Ako imate normalnu ili masnu kožu, serumi mogu osigurati svu potrebnu vlagu, osobito ako je sljedeći korak šminkanje. Također su bitni za one sa suhom ili dehidriranom kožom, kao prvi sloj ispod težih krema i ulja.

Trebali biste početi sa sprejem, nanoseći ga ispod seruma.

Multi mol Hyaluron ampule

 

Korak 6: Hidratantna krema i krema za područje oko očiju

Slijedi hidratantna krema, ako vam je potrebna. Ne moraju ju nanostiti svi! Ako je vaša koža normalna do masna, možda će vam biti dovoljan samo serum. Također imajte na umu da kada su kreme za lice previše bogate i teške, često mogu izazvati izbijanje akni.

 

Pandhy’s Lyli krema – za hidrataciju kože i omekšavanje

Pandhy’s Hydro Base krema – za hidrataciju mladenačke kože

Korak 7: Ulje za lice

Ulje za lice djeluje kao prepreka za sprječavanje gubitka vlage.

Ako imate suhu i krhku kožu svakako bi trebali koristiti ulje za lice kao posljednji korak hidratacije. To je zato što djeluje kao barijera, smanjuje gubitak vode.

 

Ako je vaša koža normalna do masna, morate nanijeti ulje prije hidratantne kreme ili možete dodati ulje u kremu i nanijeti ih pomiješano.

Osobe sklone aknama ili sa stvarno problematičnom, upaljenom kožom trebaju koristiti određeno ljekovito ulja kao tretman na licu mjesta, kako je opisano u “Koraku 4”.

Pandhy’s Nutrissima ulje – za njegu suhe kože

Pandhy’s Juvenalis ulje – za regeneraciju i obnavljanje kože

Korak 8: Mineralna šminka i mineralna krema za sunčanje

Mineralna krema za sunčanje mora pruža fizičku zaštitu na koži, a da bi bila učinkovita treba biti posljednji proizvod za njegu kože koji nanosite danju. Za razliku od kemijskih filtera, cinkov oksid i titanov dioksid djeluju tako da se nanose na kožu i fizički odbijaju UV zrake.

 

Pandhy’s mineralni puder

Pandhy’s mineralno rumenilo

 

Nadamo se da će vam savjeti pomoći poboljšati proces nanošenja kozmetike na lice.

 

Opće je pravilo da ako ste u nedoumici – svoje proizvode nanosite od najrjeđih do najgušćih. Sve što je lagano i tekuće lakše će probiti kroz golu kožu, dok deblje kreme i ulja treba ostaviti za kraj.

 

Također razmislite koji je proizvod najvažniji u vašoj rutini. Ako vam trebaju ozbiljni rezultati, nanesite ga prije nego što ga hidratizirate ili zaštitite kožu od sunca, a kako ne bi morao proći kroz toliko slojeva da obavi svoj posao.