NOVA RADIONICA: Kako prepoznati i nanijeti pravi mineralni make-up

05.12.2019

O mineralnom make-upu i naročito puderima često se govori u posljednje vrijeme. Kozmetičke tvrtke često reklamiraju takve proizvode kao prirodne, kao one koji ne izazivaju prištiće i upale. I doista, pravi mineralni puderi zbog svog sastava koji ne utječe na zatvaranje pora su jedan od najboljih preparata dekorativnoj kozmetici. No, vrlo mali broj komercijalnih pudera je po sastavu mineralan.

Mineralni puder je samo onaj u prahu

Pravi mineralni puder ne smije biti u formi tekućeg pudera ili u nekom drugom obliku, već isključivo u prahu. Ako nije u prahu, tada se ni ne može nazvati mineralnim puderom. Vrlo često takozvani mineralni puderi, pa čak i oni skupocjeni, sadrže štetne sastojke kao što su talk, gluten, silikoni, konzervansi, parfemi, bismut oksiklorid i borijev nitrid. Riječ je o sastojcima koji mogu izazvati crvenilo i alergijske reakcije ili proširuju pore. Mineralni puder trebali bi se proizvoditi isključivo od prirodnih pigmenata i pružati dobru prekrivenost, ali istovremeno omogućiti koži da diše.

 

Saznaj više o tome što uzrokuje akne.

 

Stoga smo odlučili napraviti radionicu o mineralnom make-upu na kojoj ćemo vas upoznati s jednim takvim pravim mineralnim puderom, njegovim sastavom i načinom nanošenja. Riječ je o Pandhy’s mineralnom puderu, koji je po sastavu antialergen i može se upotrebljavati za sve tipove kože i teksture. Puder je bez konzervansa, talka i parfema. Kožu štite od pojave foto-pigmentacija, akni i stvaranja bora. Sadrži isključivo prirodne pigmente koji se dobivaju iz minerala kao što je mica. Riječ je o pigmentu dobivenom iz kore zemlje, a koji znanstveno dokazano liječi akne i kuperoze na koži. Osim toga, dvije glavne komponente Pandhy’s mineralnog pudera su titan-dioksid i cink-oksid. Zinc-oxide je prirodna mineralna tvar, netopiva u vodi, ima učinak sušenja, ne nadražuje kožu, ima blagi adstrigentni i lift efekt na epitel te izvrsna svojstva u prekrivanju.

 

Radionica o mineralnoj i prirodnoj kozmetici održat će se 18.12. od od 18:00 do 20:00 sati u Spa centru Palmaris, Trg Senskih uskoka 7/7, Novi Zagreb.

 

Certifikati koje Pandhy’s kozmetika posjeduje:

 

    

 

Iz iskustva dolazi znanje, pa čak i ono o kozmetici

Radionicu će voditi Tamara Krajač, dipl.kozmetolog i stručnjak za organsku kozmetiku i mineralni make up te međunarodni edukator za brand Pandhy’s. Tamara u svom radu već godinama koristi samo prirodnu kozmetiku te organske beauty proizvode, a vlasnica je i kozmetičkog salona u kojem je stekla bogato iskustvo rada s različitim tipovima kože. Na seminaru će pokazati kako napraviti dobru podlogu od mineralnog pudera, a koja će izvrsno prekriti nedostatke i pritom omogućiti da koža diše.

 

 

Uz sve korisne informacije, mogućnost isprobavanja pudera te učenja kako napraviti dobru podlogu, očekuju vas i piće dobrodošlice.

Kotizacija je 100 kn i navedeni iznose će biti odbijen pri kupnji željenog pudera ili nekog drugoog Pandhy’s proizvoda.

Polaznice radionice imaju jednokratno 10% popusta na sve proizvode.

Broj mjesta je ograničen, a prijave su na palmaris@zg.t-com.hr